Info om IMD

Individuell mätning och debitering för el (IMD) påbörjas 1:a mars.
Detta innebär att elförbrukningen mäts för varje enskild lägenhet och som boende kommer man betala för den egna lägenhetens förbrukning.


Elpriset är 1,04 kr per kWh. Detta inkluderar moms, nätavgift och administrativa kostnader.
Elpriset kommer gälla fram till augusti och därefter kan priset komma att justeras för att spegla det pris för elhandel som föreningen har möjlighet att teckna. Prisjusteringar kommer kommuniceras via anslag i trapphusen.


Hur betalas elförbrukningen?
Kostnaden för elen kommer på samma faktura som avgiften till föreningen och debiteras med två kvartals förskjutning. Det betyder att kostnaden för el du förbrukar i kvartal 1 debiteras på avierna för kvartal 3 osv.


Kan jag se min elförbrukning?
Du som vill kan följa din elförbrukning löpande genom en app till smartphones. För att få tillgång till appen skickar du ett mail till info@brfriddarsporren.se och skriver vilken e-postadress du vill registrera som användare i appen. Ett hushåll kan ha flera användare (skriv då flera e-postadresser).
När du är inlagd som användare kommer du få ett välkomstmail med instruktioner. Observera att det kan dröja ett par dagar innan du får ditt välkomstmail då vi registrerar användare i appen manuellt.


Vänliga hälsningar, Styrelsen